Loading...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όλα τα προϊόντα μας παράγονται υπό ελεγχόμενες συνθήκες, ακολουθώντας διαδικασίες που είναι πιστοποιημένες με ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001 και GLOBALG.A.AP σε όλα τα στάδια παραγωγής, από τον γόνο ως το τελικό προϊόν.

ISO 22000:2005

Το ISO 22000 είναι ένα διεθνές σύστημα διαχείρισης ασφάλειας για τρόφιμα, που αντικατέστησε την Ελληνική νομοθεσία ELOT 1416. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τροφίμων, συγκεκριμένα την επίτευξη ασφαλών προϊόντων τροφίμων για τον καταναλωτή. Το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κάθε είδους τρόφιμο.

ISO 9001:2008

Το ISO 9001 είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι κανονισμοί για την εγγύηση ποιότητας και την διαχείριση ποιότητας των εταιριών. Εφαρμόζεται στις διαδικασίες παραγωγής προϊόντων και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από έναν οργανισμό. Προσφέρει μια μεθοδική και συστηματική εξέταση των εργασιακών δραστηριοτήτων που εξασφαλίζει την ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων του πελάτη. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στην παραγωγή κάθε προϊόντος ή υπηρεσίας, οπουδήποτε στον κόσμο.

ISO 14001:2004

Το ISO 14001 είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι κανονισμοί που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση. Παρέχει οδηγίες και απαραίτητα σημεία ελέγχου που πρέπει να εφαρμοστούν στις δραστηριότητες αυτές που επηρεάζουν το περιβάλλον. Τέτοιες δραστηριότητες είναι εκείνες που χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους (νερό κτλ), που διαχειρίζονται και απορρίπτουν απόβλητα και καταναλώνουν ενέργεια. Όπως όλοι οι διεθνείς κανονισμοί, είναι σχεδιασμένος για να μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε επιχειρηματικό περιβάλλον οπουδήποτε στον κόσμο.

GLOBAL G.A.P. Standard

Διαβεβαιώνει τους καταναλωτές σχετικά με το πώς το προϊόν παράγεται στις μονάδες, ελαχιστοποιώντας τις επιζήμιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω της μείωσης των χημικών πρόσθετων και εξασφαλίζοντας μια υπεύθυνη στάση απέναντι στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και την ευημερία των ζώων.

 

Friend of the Sea

Διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι Ιχθυοκαλλιέργειες παράγουν προϊόντα χωρίς χρήση ορμονών, σεβόμενες την ποιότητα των υδάτων και τους βιοτόπους.

Αναλυτικότερα τα κριτήρια της Αειφόρου και βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας του προτύπου Friend Of The Sea απαιτούν:

- Να μη υπάρχουν επιπτώσεις τους κρίσιμους βιότοπους (π.χ. μαγκρόβια, υγρότοποι κ.λπ.)

- Συμμόρφωση με τις Απαιτήσεις διαχείρισης και διάθεσης υγρών αποβλήτων

- Μείωση των διαφυγών των εκτρεφόμενων ψαριών και μείωση των τυχαίων συλλήψεων άγριων πληθυσμών σε αμελητέο επίπεδο

- Συμμόρφωση με τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης

- Προοδευτική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

- Καμία χρήση επιβλαβών αντιρρυπαντικών ουσιών

- Καμία χρήση ορμονών ανάπτυξης

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Ο βασικός στόχος του Ομίλου Ανδρομέδα είναι να παράγει και να προμηθεύει προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας.

Επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι η απονομή των παρακάτω βραβείων στους Διαγωνισμούς του Διεθνούς Ινστιτούτου Ποιότητας και Γεύσης iTQi που εδρεύει στις Βρυξέλες το 2010, 2015, 2016 και 2017:

 

PR1MUS 2017

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης  3 Αστέρων για το Λαυράκι PR1MUS

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης  2 Αστέρων για την Τσιπούρα PR1MUS

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης  2 Αστέρων  για το Φαγκρί PR1MUS

 

ΜΥΛΟΚΟΠΙ – ΚΡΑΝΙΟΣ 2016

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης  3 Αστέρων για το Μυλοκόπι - Κρανιό

 

Η αξιολόγηση των προϊόντων έγινε με «τυφλή» γευστική δοκιμή  με έμφαση στην ένταση της  γευστικής απόλαυσης (πρώτη εντύπωση, εμφάνιση, άρωμα, υφή και γεύση ) από καταξιωμένους Σεφ μέλη κορυφαίων επαγγελματικών ενώσεων Γαστρονομίας της Ευρώπης βραβευμένων με βραβεία Michelin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σειρά Τσιπούρα, Λαυράκι και Φαγκρί PR1MUS είχε βραβευτεί από το ίδιο Ινστιτούτο ITQI το 2015 ενώ το Μυλοκόπι – Κρανιός του ομίλου Ανδρομέδα είχε βραβευτεί από το ITQI το 2015 και το 2010.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.itqi.com


 
© Copyright 2009 - 2019 Andromeda Group Your Nearby Sea Fisherman